• Nafisah Amran

Komitmen Sehidup Semati Suami Isteri

Kenapa sehidup semati? Sebab bila meninggal, usually spouse lah tukang urus harta sebab spouse lebih tahu...


Kita tau, tapi kadang kita tak tahu details. So file ini utk kita isi details.


File ni ada tabs utk isi⤵️

  • Harta Suami

  • Harta Isteri

  • Pesanan Suami

  • Pesanan Isteri

  • Penjaga Anak (appoint nama)

  • Langsai Hutang guna harta ini

  • Siapa Waris Faraid?


File ini cuma untuk list down, untuk rujukan ya, bukan legal documents.


Once we put down everything dalam file ni, saya pasti anda akan nampak jalan nak urus harta (pusaka).


Banyakla steps lepas ni, ejen-ejen urus harta pusaka, ejen takaful mereka pandai nak beri ilmu.


Saya pun dah banyak share, cari IG highlights warna biru.


Link untuk dapatkan file di bawah ni ok, cara isi excel file ada di video bawah.

Excel File Komitmen Sehidup Semati Suami Isteri




242 views0 comments

Recent Posts

See All