• Nafisah Amran

Wahed Invest Malaysia 2022

Updated: 7 days ago

Ramai nampaknya tertarik dengan Wahed sebab ada US Stocks exposure.


Mudah sangat nak invest dalam US stocks tanpa perlu buka CDS account (which untuk kita susah sikit dan costly).


US Stocks, patuh shariah pulak tu. Takyah pening-pening nak pilih saham mana nak beli sebab Wahed dah pilihkan, dan kita invest directly.


Soalannya US stocks, Wahed invest kat mana?


Credit to telegram channel wahedinvestsharing.


Kalau tengok dalam gambar ni, Wahed invest dalam saham Apple, Tesla, JNJ, dan lain-lain tu yang hebat-hebat companynya kan.


Patutlah return Wahed puas hati kan?


Ya, kat sini Wahed investkan duit kita, dan mudah untuk kita kan. Kita tak perlu fikir harga saham mana yang turuun, yang naik, tak perlu monitor…


Info menarik terkini january 2022⤵️

Apple yang merupakan saham pendasar utama Wahed FTSE USA Shariah (HLAL) telah menjadi syarikat pertama cecah market cap USD3 trilion. Wow 🥳

Bacaan Lanjut:

https://www.majalahlabur.com/saham/saham-global/apple-syarikat-pertama-cecah-market-cap-usd3-trilion/


Okay, so harap anda lebih clear about WAHED Invest ini, kat mana duit kita dilaburkan.



Tapi ini bukan topiknya harini, nak bgtau yang Wahed actually baru je launch account type/funds baru mereka.




Regular ni yang selama ini. Yang baru ialah Thematic.

Ada 4 yang terbaru:













Summary:

New Portfolios in Summary

China Stocks

(MYR) Provides exposure to Shariah-compliant stocks within the China A-Shares equity universe that are expected to benefit from China’s new economy. This includes stocks in the technology, consumption, healthcare and 5G space.


Emerging Market Stock (USD)

Provides exposure to Shariah-compliant stocks from emerging markets countries that are expected to benefit from higher economic growth and increasing demand for goods and services.


Local REITs (MYR) Provides exposure to Shariah-compliant real estate investment trusts (REITs), allowing investors to participate in a range of real estate-related assets and benefit from rental income distribution.


Money Market Fund

(MYR) Provides exposure to Shariah-compliant money market instruments, suitable for investors that seek short-term liquidity and regular income.


Kalau tengok di apps WAHED, akan nampak macam ini.



Dan return yang dijangkan ialah seperti berikut, so kita boleh agak return yang diberikan so boleh letak duit di dana bersesuaian dengan goals duit tersebut.






LOCAL REIT - 6.75%




So, apa pendapat anda? Menarik tak? Kalau anda masih belum start investing thru platform WAHED, boleh download apps WAHED, pilih Malaysia, dan masukkan refer code NAFBIN1 untuk dapatkan RM10 .


Minima investment ialah RM100 per fpx, alert that FPX ada RM1 caj, jika taknak caj ni boleh wire transfer manually to Wahed, follow email instructions.


NEW!! Please alert caj fee 1% on US Stocks


CARA KIRA








328 views0 comments

Recent Posts

See All