top of page
Post: Blog2_Post
  • Writer's pictureNafisah Amran

5 Sebab Anda Kena Cuba TCE Budget Spreadsheet

Ada 3 pilihan file mengikut tarikh gaji


Our founder (Nafisah Amran) dah customised TCE Budget Spreadsheet ni sesuai untuk rakyat Malaysia. Kenapa?


Sebab ada 3 pilihan file yang anda boleh pilih mengikut hari gaji. Best kan? Anda boleh pilih nak file yang mana berdasarkan bila anda mula guna gaji.


Option 1 - 1 hari bulan

Option 2 - 20 hari bulan

Option 3 - 25 hari bulan


Bila kita isi transaction tracker mengikut tarikh guna gaji, data dan graf akan jadi lebih tepat.


Kalau anda tak tahu nak pilih file mana, boleh refer video ni

 

Cara mula isi sangat mudah


Cara nak mula guna budget spreadsheet ni mudah je, anda cuma perlu isi SETUP sekali sahaja.


Lepas dah isi SETUP, tabs yang lain boleh key in transaction secara bulanan je. Ada orang track weekly, ikut kebiasaan anda lah ya.

 

Automated data & chart


Yang ketiga, automated graph and charts done for you!


Anda cuma perlu key in data, spreadsheet yang akan auto calculate & generate chart based on your data.


Dah tak perlu susah payah tekan calculator banyak kali, semua spreadsheet dah tolong kira dan summarise untuk anda.


Urus cashflow anda dengan mudah menggunakan our TCE Budget Spreadsheet!



 

Ada video guide & support group


Yes, video guide cara guna spreadsheet pun disediakan untuk anda, dan video juga telah disusun dalam YouTube playlist for your easy reference.


Bukan itu je, anda dapat juga join TCE Budgeting Community.


Apa yang best budgeting community ni?


Anda boleh tanya soalan to our founder, kalau malu boleh tanya as anonymous. Boleh baca sharing dan tips dari participants lain, ada chat khas untuk yang beli budget spreadsheet ni. Jangan risau, kami tak biarkan anda keseorangan.


Untuk yang dah beli tapi tak tahu macam mana nak join, refer FIRST tab all info dah ada dalam ni.

 

Sync with many devices


Budget spreadsheet ni boleh sync with many devices, asalkan anda login Google Spreadsheet. Kalau tak ada akaun macam mana? Boleh create account Google baru, it's free!


Boleh guna di pc/laptop, iPad, view dekat phone pun boleh.


Kami tak sarankan anda guna phone untuk key in data sebab limited space dan longer time to load. Tapi, kalau sekadar nak tengok di phone untuk reference boleh je.


TIPS: Boleh guna external keyboard & mouse di iPad for more control.


 

Extra: Boleh reuse untuk tahun seterusnya

 

Betul ke berbaloi guna Budget Spreadsheet ni? Dah ramai yang guna Budget Spreadsheet ni dan berpuas hati.


Click here to shop our TCE Budget Spreadsheet for only RM35.

Follow Instagram TCE Spreadsheet for more sharing.


Read more about our TCE Budget Spreadsheet, click here


Kami juga ada create budget planner untuk bantu anda baiki cashflow, get it here.


Recent Posts

See All

Comments


bottom of page