top of page
Post: Blog2_Post
  • Writer's pictureNafisah Amran

Mindset & Planning Part III

Updated: Apr 10, 2023

Upcoming Events & Extra Expenses to Save For (Page 18)


Page ni kita boleh juga guna untuk buat simple flow gaji kita tiap bulan. Cash or cashless? Dekat mana nak simpan duit? Kad bank apa nak guna? Dan banyak lagi ikut perbelanjaan kita.


Savings Idea (Page 19)


Bill Tracker (Page 20-21)


Track bills ni penting ke? Yes penting 💯 Sebab ini adalah komitmen kita yang kena bayar tiap bulan.


Bila ada budget planner ni hanya perlu tulis sekali je, nanti dah bayar tandakan ✔️ je ✨


Account Tracker (Page 22-23)


Page account tracker dalam Brilliant Budget Planner ni untuk track income/savings/debt/big expenses/shopee spending/credit card points, or anything yang anda nak monitor untuk setahun.


Bila setiap bulan kita track macam ni, terus nampak kat mana yang terlebih/terkurang. Jom start now! 🤩



Side Income (Page 24)


Siapa dekat sini ada buat side income? Korang ada track tak duit keluar masuk masa korang buat side income tu?


Kalau korang belum buat lagi macam ni, kena buat untuk mudahkan korang urus kewangan dengan lebih baik! Sebab bila kita tulis macam ni lebih nampak dan tahu kemana duit itu digunakan ☺️


Side Income Tracker (Page 25)



164 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page