top of page
Post: Blog2_Post
  • Writer's pictureNafisah Amran

Mindset & Planning Part II

Updated: Apr 10, 2023

Eliminate & Reduce (Page 11)


Buat ini untuk baiki cashflow! Lepas dah senaraikan perbelanjaan tu apa nak buat? Mula fikir apa yang boleh kita buang/kurangkan ✅ Ini hanya contoh ya untuk guide macam mana nak guna budget planner ☺️



Net Worth (Page 12 & 13)


Budget Category (Page 14)


Bare Bones Budget (Page 15)

Semua orang kena tahu berapa Bare Bones Budget masing masing. Terutamanya orang yang gaji tak tetap. Kita kena tahu berapa minima duit gaji yang perlu ada untuk tiap bulan ✔️ Ini hanyalah contoh sahaja.



Emergency Fund (Page 16)


Jom sama sama azam 2023 untuk ada emergency fund!


Emergency Fund (Page 17)


Emergency fund tracker ni untuk mudahkan kita track duit keluar masuk tabung EF kita. Kalau tak tulis, kita mungkin terlupa duit tu dah guna untuk apa? 🤔


Bila guna tracker macam ni lebih mudah untuk kita tahu perkembangan duit yang kita simpan/guna ✨



271 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page