• Nafisah Amran

Nak ambil 10,000 KWSP, tapi taktau nak guna untuk apa?

Updated: Apr 5




Guideline untuk maksimakan penggunaan 10,000 KWSP (jika anda ambil)




Hanya anda yang lebih tahu tentang kewangan anda, ini hanyalah guideline untuk anda fikirkan cara nak guna 10K tu. Cuba buat tulis-tulis dulu, kena tulis baru nampak! Masa kita tulis tu idea akan datang mencurah-curah insha Allah.


Satu kesilapan saya belajar dalam urus duit ialah, kita suka fikir, tapi kita takde RANGKA bertulis. Kalau plan dalam kepala, nanti kita lupa.


Ok so harap anda buat dulu!


Follow saya di IG jika nak tahu apa saya buat dengan 10,000 KWSP saya, saya dah selesai edit cashflow saya, EF pun dah full, so saya guna 10k untuk create another retirement fund. Target: guna masa umur 65.


Hanya anda yang lebih tahu tentang kewangan anda, ini hanyalah guideline untuk anda fikirkan cara nak guna 10K tu. Cuba buat tulis-tulis dulu, kena tulis baru nampak! Masa kita tulis tu idea akan datang mencurah-curah insha Allah.


Tapi jangan lupa bayar zakat jika anda buat pengeluaran KWSP ini. Ada dua hukum untuk pengeluaran KWSP ini iaitu WAJIB & TIDAK WAJIB.


Saya dah tulis tentang zakat ni di entry lama, boleh baca di sini:

https://www.nafisahamran.com/post/melabur-kena-bayar-zakat

192 views0 comments

Recent Posts

See All