top of page
Post: Blog2_Post
  • Writer's pictureNafisah Amran

Tahun 2024 nak baiki kewangan

Jika ini resolusi anda, anda perlukan tools. Tools apa? Budgeting tools.


Urusan duit bermula dengan urus gaji. Urus gaji = budgeting.


Jika bertahun biar je gaji tidak diuruskan, ini masanya ambil tindakan.


Ramai tanya saya bagaimana nak mula?


Jawapan ringkas - gunalah budget planner atau budget spreadsheet.


Anda kena ada catatan. Kena tracking. Kena bagi nampak duit tu habis ke mana, pergi mana.


Saya dah buat dan atas permintaan, dah terbitkan budget planner versi ke 4. Tahun ni kita upgrade ke spreadsheet pula.




1 Rumah = 1 Budgeting Tool

If you asing-asing urus gaji suami isteri, maybe u need two 😀

Pilih what works for you & boleh consistent guna. Stay one dulu, then u can move to next budget tool.


Tapi contoh my case: planner untuk tulis mcm ala-ala diary & money reminders.

My husband pulak update guna budget spreadsheet.

Menarik juga untuk tengok one year money pattern dalam bentuk chart.



All available dekat shop TCE


Nak tau beza/info boleh juga check Instagram atau TikTok.


Follow Instagram story saya .

136 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page