• Nafisah Amran

Tanda Kewangan Bagus


Sharing 4 tanda kewangan bagus dari Tuan Haji Awang, saya dengar di IKIM.


Jika belum achieve semua, kita buat satu dua atau plan ke arah tu (yang nombor 2 pasif income tu).


Sedekah pula tak semestinya wajib beri banyak. Ada yang nak beri tapi tak mampu, kita tak tahu apa dugaan yang dia hadapi.


Beri duit kepada keluarga terdekat pun dikira sedekah yang afdal, niat saja pun dah dapat pahala.


Percayalah yang sedekah tak akan buat kita miskin.


Yang nombor 2 tu, jangan malu untuk cari cara nak tambah income.


Masa muda lah yang paling sesuai nak buat active/passive/side hustle/bisnes atau apa saja yang boleh beri duit lebih.


Boleh mula dengan share link affiliate atau jadi ejen dropship untuk tudung/baju, sangat untung & ini mungkin yang paling senang.


Banyak lagi cara untuk kita dapat pasif income, kena beranikan diri untuk cuba sampai kita jumpa yang sesuai dengan jiwa kita.


Pada masa sama bila income bertambah, kena la buat yang nombor 3 & 4 tu. Kena upgrade ilmu kewangan & invest duit tu...


Lagi muda lagi perlu invest duit, supaya tua nanti kita tak menyesal.


No 3 & 4 Insha Allah boleh sangat jika follow Instagram saya @nafisah_amran & guna planner urus gaji Money Matters @thecashflowedit 🤩


Ini idea/contoh untuk anda dapatkan passive income:


14 views0 comments

Recent Posts

See All