top of page
Post: Blog2_Post
  • Writer's pictureNafisah Amran

Mindset & Planning Part IV

Updated: Jul 21, 2023

Review Policy (Page 27)


Important Information (Page 28)


Selalunya kita ni selalu lupa info-info yang penting macam ni, so lepasni korang boleh lah start tulis macam ni senang nak rujuk nanti 🤩


Selling Stuff (Page 29)


Kadang kadang kita ni sayang nau kat sesuatu barang tu walhal dah tak guna bertahun pon. Apa kata kita jual je, clear kan almari, duit tu boleh topup beli barang lain atau buat simpanan 🤩


Bucket List (Page 30)


Guna page ni untuk listkan apa yang nak capai contoh nak cepat selesai hutang, ada simpanan, Bucket List, Dreams & Impian. InshaAllah usaha dan cuba dengan sebaik mungkin 💪🏻✅


BRILLIANT BUDGET PLANNER bukan sekadar planner budgeting urus gaji, tapi planning secara menyeluruh ✨


Free Activities (Page 31)


Antara idea untuk aktiviti yang boleh dilakukan percuma atau minima amount 🤩 korang ada idea? Cuba listkan!


Bila dah tulis macam ni, boleh la kita belajar cara macam mana nak kurangkan perbelanjaan kan?


Yearly Tracker (Page 32)


Ini contoh untuk page yearly tracker ni. Kita boleh guna untuk track cara perbelanjaan kita setiap bulan ✅ contohnya no spend challenge & no Shopee challenge ni.


Tracker ni untuk setahun, bermula bila anda start guna budget planner. Bila ada template page macam ni, kita akan rasa lebih termotivasi dan semangat untuk baiki dan urus kewangan dengan lebih baik 💪🏻


233 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page